sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Hääpuuhia ja kiireistä arkea

Blogi on taas nukkunut parisen viikkoa. Kirjoittamista ja ideoita kyllä olisi, mutta aika on ollut rajallista viime viikkoina. Mulla on enää kaksi viikkoa töitä, sitten lähdemme tyttöjen kanssa vaellukselle Norjaan. Reissun jälkeen häihin on aikaa reilu viikko. Häät ovat lauantaina 8.8. ja häämatkalle lähdemme maanantaina 10.8. Häämatkalla menemme muutamaksi päiväksi Singaporeen ja sitten kymmeneksi päiväksi Balille. Sieltä kun kotiudutaan, niin elokuu onkin loppusuoralla.

Elämäni makein kesä 

Vaikka kiirettä meinaa olla, yritän olla stressaamatta. Meneillään on ehdottomasti yksi elämäni upeimmista kesistä, tästä pitää ehtiä nauttia. Tämän kesän ensimmäinen mieleenpainunut reissu oli ehdottomasti Tukholman maraton. Kaiholla muistelen sitä vieläkin, vaikka ei sen kauempana oltu reissussa ja satoi koko ajan. Oli se vain upea reissu.

En tiedä onko stressi vai mikä, mutta painokin nousi juhannuksena, eikä ole sen jälkeen laskenut, vaikka olen koettanut vähän liikkuakin. Yleensä tuollaiset juhannusmässäämiset ovat kuitenkin lähteneet muutamassa päivässä normaalilla ruokavaliolla, nyt ei lähtenyt. Turvotuskin on ollut välillä kamalaa, tosin onhan tässä ollut näitä naistenvaivojakin.

Stressi iskee keskikroppaan

Olen huomannut, että stressi meinaa jämähtää mulla tuohon keskikroppaan, vaikka lisäksi vaikuttaa varmasti se, etten ole päässyt juoksemaan. Kävin keväällä juoksemassa sen kolmisen kertaa viikossa ja juoksu, jos mikä, kuluttaa kaloreita. Nyt olen oikeastaan syönyt lähes samalla tavalla, mutta juoksulenkkejä on ollut se nolla.

Vedin viikon buranakuurin ja ajattelin käydä tänään kokeilemassa pururadalla onnistuisiko se juoksu vai ei. Toisessa jalassa on ollut maratonin jälkeen rasitusvammaa, mitä olen nyt parannellut kuukauden päivät. Jalka ei oikuttele missään muissa lajeissa, ainoastaan juoksussa. Juoksussahan iskutus on kolme kertaa oma paino, joten ei ihme, että oikuttelee. Onneksi on muitakin lajeja, esimerkiksi pyöräily sisällä ja ulkona, ei haittaa rasitusvammaa. Noh, illalla olen viisaampi. Jos jalka vielä vihoittelee, varaan ajan lääkärille.

Koska en ole päässyt juoksemaan, olen lisännyt arkiliikuntaa ja pyöräillyt töihin. Työmatkapyöräilystä tulee päivään helposti noin 40–45 minsaa hyötyliikuntaa ja miinus 400 kcal.

Työpäiviä on jäljellä enää kuusi, siinä ei ihmeitä tehdä, mutta olen koettanut priorisoida ja jättää yksinkertaisesti syksyyn ne "ei niin akuutit työt". Ehkäpä ne siitä sutviutuu, koetan ottaa "rennosti" ja olla turhaan murehtimatta.

Hääpuuhaa riittää

Häät alkavat lähestyä ja pientä puuhaa on ollut riittämiin, vaikka koetankin delegoida kaiken minkä pystyn. Tänään olisi tarkoitus pitää touhukas "hääpäivä" eli hoitaa avokin kanssa useita pikkuasioita häihin liittyen. Menu/ohjelmalehtiset, nimilista ja lopullinen vieraslista, servettien ja muiden koristejuttujen tilaaminen, valokuvien tsekkausta... Onhan näitä.

Liitutaulutarrat pitävät huolen, että hääaskareet muistaa tehdä.

Onneksi olin touhukas jo torstaina ja perjantaina, nyt on sovittu tapaaminen papin, valokuvaajan ja Varjolan kanssa. Valokuvaaja nähdään ensi viikolla ja myös Varjolassa käydään ensi viikolla. Papin kanssa tapaaminen ja kirkkoharjoitukset sovittiin suosiolla hääviikolle, siellä ehtii sitten hyvin keskittyä. Polttaritkin mulla oli, aivan ihanat sellaiset. Niistä tulee postausta ja valokuvia vielä erikseen.

Uusia jumppaohjelmia

Lisäksi olen uusinut jumppaohjelmia, niitä ei tosin ehditä käyttää kuin pari viikkoa ennen kesälomaa, mutta ovatpa jo valmiina syksylle loman jälkeen, ei ole heti akuuttia tarvetta uusia niitä. Uusia biisejä tulee tietysti koko ajan, mutta eivät ne niin paljon ehdi vanheta, että noilla mennään hyvin muutamat ekat viikot syksyllä. Core taitaisi olla ainut, mikä vielä vaatii kokonaan uusimista.

Näillä syntyi uusi kahvakuulaohjelma.

Eilinen hurahti jokavuotisessa sisäpyöräilykoulutuksessa, oli kyllä kivaa. Pidän itseäni vielä aloittelijana liikunnan saralla, mutta eilen taisin olla yksi pisimpään Iiseen remmissä mukana ollut spinningohjaaja, siistiä! Ja otan kyllä kohteliaisuutena kollegan palautteen spinningvideostani, kun mulle sanottiin, että olen persoonallinen spinningohjaaja, joka sopisi töihin heillekin (siis palautteen antajan liikuntakeskukseen). Olin niin inspiroitunut koulutuksesta, että valittiin illalla häihin häätanssikin! Muutama treenikerta tosiaan vielä vaaditaan :D

Nautiskelua kesästä

Lisäksi pikkuveli oli käymässä pari päivää ja porukoiden kanssa käytiin ostelemassa häävaatteita ja muutama muukin koristehankinta häihin. Iskän kanssa harjoiteltiin jo pihalla kävelyä alttarille, eiköhän se tuolla harjoittelulla suju oikein mallikkaasti. Lisäksi äiti kävi hakemassa tilatun sormuksen, sekin oli (huh huh) hyvänkokoinen, eli kivuitta meni sekin.


Porukat kävi kylässä, joten leivoin kahvin kanssa raparperipiirakan.


Käytiin pikkuveljen kanssa Hutungissa pelaamassa 18-reikäistä minigolfia.

Vaikka touhua on ollut, ollaan me myös nautiskeltu. Viikko sitten oltiin jääkiekkotuomareiden kesäpäivillä Petäjävedellä. Saunottiin savusaunassa, syötiin hyvin ja pelailtiin pihapelejä. Oli kyllä kivaa. Tällä viikolla taas nautittiin pikkuveljen kanssa helteistä leppoisasti pelaten minigolffia ja käytiinpä vielä kolmestaan Päijänneristeilyllä.


Päijänneristeilyllä nautittiin jäätelöstä.

Jep, palaillaan taas. Nauttikaahan vielä auringosta!

2 kommenttia:

  1. Teillä riittää puuhaa :) Ihana nähdä piiitkästä aikaa kohta! Muutamia häitä järjestäneenä annan vinkin, että tehkää istumajärjestys! Tai ainakin edes pöydittäin jos ei ihan paikkoja määrätä valmiiksi. Huomattavasti helpottaa kun ei jää semmoisia tyhjiä yksittäisiä paikkoja eivätkä perheet joudu hajautumaan eri pöytiin, kun sopivasti paikkoja ei löydy samasta pöydästä :)

    Teillä on huippu häämatka tiedossa, toivottavasti laitat paljon kuvia blogiin. Itsekin haluaisin joskus Balille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, puuhaa riittää. Tuukka juuri väsäilee istumajärjestystä eli tulossa on. Mäkin tässä onnistuin tuhlaamaan nettiostoksiin jo parisataa euroa :P Ja häämatkalta tulee varmasti kuvia, polttareista myös, kunhan tässä ennätän laittaa. :)

      Poista