maanantai 6. toukokuuta 2013

Kuvataulu omista kuvista ja muuta kotoilua

Touhutoope on ollut jälleen vauhdissa – tällä kertaa kotosalla. Tässä koottuja puuhasteluja tältä ja viime viikolta.

Kuvataulu

Ostin varmaan vuosi sitten Ikeasta taulun, johon saa laittaa omia kuvia. Vaihdoin taulun seinällekin entisen metsämaiseman tilalle, ettei seinä kellastu, kun kehykset olivat hieman entistä taulua pienemmät. Noh, taulu on ollut seinällä ilman kuvia muutaman kuukauden, ellei jopa puolta vuotta. Ikean logot ovat koristaneet tyhjiä kuvapaikkoja ja poikakaveri on muutaman kerran kettuillut mun "erikoisesta sisustamisesta".

Viime lauantaina, kun olin kerrankin kotona, päätin tehdä asialle jotain. Valitsin kuvat ja muokkasin niistä mustavalkoiset. Ajattelin, että lopputulos olisi tyylikkäämpi, kun kehyksissä ei ole sataa eri väriä. Kuvat lähetin tänään maanantaina ruokkiksella Skypellä Jyväskylän Tunnin kuvaan (oli muuten kätevä lähetystapa), josta sain ne valmiina jo tänä iltana jumpan jälkeen. Eikä muuta kuin asettelemaan kuvia paikoilleen. Koska mulla on valtavat arkistot valokuvia, tilasin kuvia tuplamäärän tilaan nähden. Täytyy ostaa Ikeasta ensi kerralla samanlainen kehys ja laittaa toiselle seinälle.

Taulu kertoo hyvin meistä. Kuvissa minä laskuvarjohyppäämässä, spinningiä ohjaamassa ja vaelluksella. Poikakaveri taas ralleissa, jalkapallopelissä ja mönkkärillä ajamassa. Sitten kuvia läheisistä sekä yhteiskuvia meistä melomassa, sukeltamassa ja kamelilla ratsastamassa.


Mutta siis tuskallisin vaihe – muovin saanti paikoilleen ilman, että välissä on pölyä, hiuksia tai ties mitä: aivan kamalaa. Otettiin takapahvit valehtelematta kymmenen kertaa irti ja putsattiin mikrokuituliinalla, aina jäi jokin karva väliin. Noh, lopputulos kiittää, vai mitä olette mieltä?

Hiusten värjäys

Viime viikolla halusin hieman vaihtelua jo pitkään ruskeina olleisiin hiuksiin. Päätin värjätä hiukset kotona ja sain suostuteltua poikakaverin avuksi. Kokeilin uutta ammoniakitonta Olia-väriä Garnierilta. Värin teho perustuu siis jotenkin öljyyn. Väriksi valitsin punaisen 6.60.


Ja kun kerran kaunistautumaan ryhdytään, niin päätinpä laittaa samalla kestovärin kulmiinkin ja kasvoihin naamion. Varsinainen tehokaunistautumisilta :)

Näytän kotona aina näin nätiltä :P

Ja lopputuloksesta tuli musta oikein hyvä. Väripaketin perusteella luulin, että hiuksista tulisi vielä punaisemmat, mutta oikeastaan parempi näin. Työkaveri ikuisti uuden lookin vielä töissä :)



Kokkailua

Juhlimme helatorstaina poikakaverini kolmekymppisiä, joihin ajattelin valmistautua jo lauantaina. Leivoin aamulla vanilja-muffinsseja ja jumpan jälkeen päätin tehdä vielä marjapiirakan.


Muffinsseista tuli ihan ok hyviä ja marjapiirakkaa en ole vielä maistanut. Tässä kuitenkin marjapiirakan ohje, se ainakin näytti aivan sairaan herkulliselta.

Marjapiirakka


• 100 g voita
• 1 dl sokeria
• 1 muna
• 2 1/4 dl vehnäjauhoja
• 2 rkl kauraleseitä
• 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
• 1 prk maustettua rahkaa, esim. Kuningatar
• n. 3 dl (150 g) pakastemarjoja, esim. mustikkaa ja vadelmia (itse käytin vadelmia ja punaisia viinimarjoja)
• 1 rkl perunajauhoja
• 1 prk (200 g) kermaviiliä
• 1 muna
• 2 rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria

– Pohja: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää kuivat aineet seoksena. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
– Täyte: Levitä rahka piirakkapohjalle. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauhot. Levitä marjat tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Valuta seos marjojen päälle.
– Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.

Ohje Valiolta.

Istuva reppu


Sain siskoltani lahjaksi (olikohan jouluna vai synttärinä?) uuden repun. Olin toivonut pienehköä reppua, jonne mahtuisi toiset kengät ja joka olisi tukevasti selkää vasten juostessa. En ollut vielä aiemmin testannut Haglöfsin reppua juostessa, vaikka muutoin olinkin käyttänyt sitä. Täytyy kyllä sanoa, että aivan loistava reppu!


Kuten kuvasta näkyy repussa on mukavasti säätömahdollisuuksia. Repun sai säädettyä niin, että se istui todella lähelle selkää ja muutoinkin sen sai kiinni kahdella hihnalla edestä. Aivan mahtava! Ja voi kuulkaa miten ihanalta tuntui talven jälkeen laittaa lenkille juoksutrikoot. Siis eihän sitä tarvi muuta kuin laittaa ne jalkaan, niin johan on energinen olo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti