lauantai 7. heinäkuuta 2012

Liikunnallinen lomanaloitus

Eka lomapäivä kului liikunnallisesti satulan selässä. Lähdimme kaverini Anrin kanssa joka kesäiselle pyörälenkille, tällä kertaa reittinä Jkl – Uurainen – Hirvaskangas – Suolahti – Laukaa – Jkl. Arvioitu matka noin sata kilsaa. Lenkki starttasi Anrin kerrostalon pihasta noin klo 9.10.



Alkumatka sujui rattoisasti. Uuraisten tiellä tosin oli liikennettä melkoisesti, vanhoja autoja meni ohi varmaan ainakin reilu kymmenisen. 1000 Lakes Rally ilmeisesti oli jossain Jyväskylän ja Petäjäveden suunnassa ja huoltopaikka Uuraisten lähellä. Onneksi ehdimme ralliautojen alta pois.


Ensimmäisen evästauon pidimme Uuraisilla (joo, mun maha kurni jo). Salaattimunaleipä maistui aivan taivaalliselta. Uuraisilta matka jatkui kohti Hirvaskangasta. Tällä välillä oli mahtavaa metsää ja jotain luontopolkujakin näkyi tielle. Päätimme kuitenkin tällä erää pysytellä pyöräilyssä.


Kiva mäki jossain Hirvaskankaan ja Suolahden välissä.
Kapeenkosken sillan P-paikalta. Komia oli silta.

Hmm... Jälleen mussutetaan jotain...

Satuttiin olemaan sillalla ihailemassa maisemia, kun rekka meni ohi. Anrilta taisi päästä kiljaisukin, sen verran silta huojui :P


Ylämäki meinasi tuntua. Onneksi ylämäen jälkeen tulee aina alamäki.

Aivan mahtavan näköinen puupariskunta.

Laukaan lähestyessä päätimme mennä lounaalle Varjolan tilalle. Terassimenulta valitsimme maalaissalaatit, jotka olivat kyllä positiivinen yllätys. Vihreää salaattia, pekonia, kanamunaa, leipää, kurkkua ym. Kyllä maitti, vaikka pieni annoskin olisi riittänyt. Vielä kun palvelu olisi toiminut: annoksissa tuntui kestävän melkoisen kauan ja 12 euron salaatti maksoi kuitissa 20 euroa...





Päätimme kerrankin oikein herkutella. Anri otti sitruunatortun vadelmakastikkeella (oli kyllä pieni hintaansa nähden) ja minä otin köyhiä ritareita jäätelopallolla (mummu teki parempia). Ruokailun lomassa ihailimme tuoretta morsiusparia ja juhlaseuruetta. Koskestakin kuului kiljuntaa, tilalla taisi olla useampikin polttariporukka.


 Viimeisiä mäkiä viedään. Kevyenliikenteenväylä oli kyllä aivan ihana Laukaasta Leppävedelle asti. Vielä kun se joskus jatkuisi ihan kaupunkiin asti, niin kyllä kelpaisi fillaroida.


Reissu tehty. Kilometrit jäivät hieman epäselviksi. Sigman mittari näytti 117 km ja Polar RCX5 noin 104. Netistä katsottuna reitti olisi ollut keskustasta 100 km, johon vielä lisäksi matkat keskustasta Ristikiveen plus P-paikalla ja Varjolan tilalla käynnit. Tämän vuoksi kallistuisin Sigman kilometreihin, mutta ihmettelen miten Polarin avaruusmötikkä voi näyttää noin väärin. Pyörässäni on siis Polarin CS Speed Sensor W.I.N.D., johon asetin rengaskoonkin aivan ohjeiden mukaan.

Muutoinkin Polar häviää Sigmalle mennen tullen. Pyörän pinnaan kiinnitetyn sensorin ja etupyörän haarukkaan laitetun sensorin välinen etäisyys saa olla toisistaan 4 mm. Ne pitää siis olla aivan käsittämättömän lähellä toisiaan, että ne toimivat, mutta toisaalta eivät osu toisiinsa. Sigmalla etäisyys ei ole niin tarkka ja laite toimii moitteettomasti. Ehkä pitää lähteä kohta autolla mittaamaan mitä ne kilometrit oikeasti oli :P


Treeni kartalla ja kokonaisuudessaan:
https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=6772b873357c69e1abe5584c9944d313

Ps. Jotta tasapaino säilyisi, fillaroin kotiin kaupan kautta. Saunan jälkeen on ihanaa laittaa grilli kuumaksi, uusia perunoita ja ehkäpä lasi viiniäkin :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti